Den langsigtede og organiske strategi til succes

SEO

Bliv ringet op

SEO - Search Engine Optimization eller hvordan vi får Google til at elske din hjemmeside

Som en af de absolut vigtigste discipliner inden for digital markedsføring er SEO også et af de emner vi har øverst på listen. Søgemaskinens værdi gennemsyres på tværs af de dicipliner vi arbejder med hos Spinnaker Nordic, om det handler om en webshop med tusindevis af produkter eller om vi laver søgemaskineoptimering for en hjemmeside med få undersider.

Teknisk SEO

Den tekniske SEO består af en række delelementer, såsom hastighed, structured data, interne links og duplicate content. I vores SEO audit, ligger altid en teknisk SEO analyse, som en fast del. Når vi skal have et overblik over din hjemmeside muligheder ved SEO optimering, er det utrolig vigtigt at vi har dit tekniske setup med i overvejelserne.

Indeksering

Din hjemmeside skal være indekserbar for Google, det er afgørende. Indeksering af siderne på din hjemmeside, betyder at Google ved hvad de handler om og dermed kan vise dem ved de rette søgeforespørgsler, det kan optimeres ved at give Google de rette oplysninger, som at bruge keywords i headings, titles, meta descriptions og alt tags. En korrekt indeksering betyder at dine sider bliver fremvist i Google søgeresultaterne ved de relevante forespørgsler, så du dukker op, når dine kunder har behov for dine produkter og services.

Linkbuilding

Hvis du vil højt op i søgeresultaterne, er det afgørende at have autoritet, det får du bl.a. via backlinks, som er andre hjemmesider der linker direkte til din hjemmeside, det viser overfor Google at der er andre der stoler på det indhold du har på din side, ellers ville de ikke linke til det. Backlinks kan øges via linkbuilding, hvor man kan bruge en række forskellige linkbuilding strategier. Du kan f.eks. købe dig til links fra forskellige nyhedsmedier med høj domain rating eller lave meget værdiskabende content, som tiltrækker besøgende, der vælger frivilligt at linke til dit content.

Hvorfor er SEO vigtig?

Øget forståelse for din målgruppes behov

Med en dybdegående SEO analyse, vil du få en bedre forståelse for din målgruppe. Hvilke produkter har mange søgninger, hvilke spørgsmål dine kunder har om produkterne. Du bliver dermed klogere på hvilke produkter der har høj efterspørgsel, som du måske skal overveje at lagerføre eller øge antallet af enheder og hvilke informationer der kunne være relevante at placere på din hjemmeside. Besøgende kan dermed få besvaret evt. spørgsmål ifbm. deres købsproces.

Mere relevante besøgende

De besøgende på din hjemmeside kommer fra mange forskellige kanaler, det kan både være sociale medier, direkte, referral, PPC, affiliate eller Google søgning. Men din hjemmeside er ikke nødvendigvis det mest relevante mål. Hvis den besøgende kommer fra et tilfældigt Facebook opslag. Men hvis du får besøgende fra en Google søgning, der relaterer sig til det emne din hjemmeside handler om, er trafikken meget mere relevant og chancen for konvertering er dermed også desto højere.

Pull strategi

Søgemaskine optimering er en oplagt Pull strategi, da det tiltrækker besøgende til din hjemmeside, som efterspørger en specifik ydelse eller information. Det er særlig attraktivt at få netop den målgruppe ind på din hjemmeside, da det er nemmere at konvertere dem, når de er ude på markedet og leder efter en serviceudbyder eller et specifikt produkt.

Uset branding kanal

Hvis du ligger højt på Googles søgeresultater, bliver du i Googles øjne set som en autoritet indenfor dit felt. Men også i brugernes øjne, vil de typisk lægge mere troværdighed på dig, når du ligger i toppen kontra at ligge i bunden eller på de efterfølgende sider, det vil dermed også styrke dit brand kendskab og brand autoritet.

De 4 søjler i SEO

Teknik

Det tekniske setup af din side er en vigtig nøglesten i en holistisk SEO strategi. Mængden af kode og hvordan de bliver indlæst på din hjemmeside påvirker pagespeed og indekserbarheden, som er afgørende for Googles rangering af din side. Struktureret data gør det nemmere for Google at læse din hjemmesides indhold. Omvendt er duplicate content en hæmsko, der vil påvirke kvaliteten af dit tekniske setup negativt.

Autoritet

En stærk autoritet er kendetegnende for top 3 søgeresultater på tværs af søgeord. En af metoderne til at optimere din autoritet er via linkbuilding på et bredt udvalg af hjemmesider, med høje og lave domain ratings, så du har et diversificeret linksæt, som ser troværdigt ud for Google. Ankertekster med de relevante søgeord til den side de linker til, er et pejlemærke der giver et ekstra skub til din autoritet.

Brugeradfærd

Hvordan agerer brugerne på din hjemmeside? Dette svar betyder meget for Google, fordi det indikerer om din hjemmeside har relevant indhold i en god kvalitet, som brugerne interagerer med. Har du en høj bouncerate eller opstår der pogosticking, vil det påvirke din Google rangering negativt. Ligeledes vil Google være opmærksom på din CTR i søgeresultaterne, hvis brugerne i lav grad klikker på din hjemmeside i søgeresultaterne, er det en indikation til Google at din hjemmeside ikke er relevant for søgeordet.

Indhold

Indholdet skal være rettet mod de søgeord, du vil optimere din SEO indsats henimod. Du skal derfor have de rigtige søgeord og relaterede søgeord flettet ind i din tekst, Google kan dermed tydeligt se din side er relevant for det givne søgeord. Søgeordene skal, som en rød tråd gå igen i dine tekster, titles, meta descriptions og billede tags, det giver dermed et klart fokus.