5 ideer til hvad du kan bruge det nye ".ing" Top-Level Domæne til

5 ideer til hvad du kan bruge det nye ".ing" Top-Level Domæne til

In this article

Har du hørt om det nye .ing domæne?
Og hvad kan det egentlig bruges til?
Her er 5 idéer til det nye TLD:
  1. Fremhæv dine begivenheder: Hvis du er vært for begivenheder, workshops eller aktiviteter, kan du lave en særlig side med .ing domænet til eventet, hvor folk kan tilmelde sig f.eks. summerparty.ing, skateboard.ing etc.
  2. Landings sider: Du kan lave en meget specifik landingsside til et givent emne f.eks. flytn.ing, som via en CTA på siden linker direkte videre til et flyttefirma, der tilbyder flytteservice.
  3. Bedre målretning: Det hjælper besøgende med straks at forstå, hvad din side handler om, hvilket resulterer i mere relevante besøgende og potentielt større konverteringsrate. Når der bliver søgt på "maling" og hjemmesiden mal.ing dukker op, vil brugeren nemt kunne identificere hvad hjemmesiden indeholder.
  4. Url forkortelse: Du kan forkorte din url f.eks. fra undervisning.dk til undervisn.ing. En Url forkortelse har fordelen at den fylder mindre i dine opslag på sociale medier, i annonceringstekster og kan være nemmere at huske. Derudover kan den bruges som et link, der redirecter direkte til en specifik underside.
  5. Keyword domæne: Hvis dit primære søgeord slutter på ing, kan du lave en hjemmeside, hvor søgeordet er inkluderet i url’en, som dermed klart og hurtigt kommunikerer jeres service/produkt og indirekte kan have en lille SEO effekt, men mere om det i sidste afsnit.

Hvordan får du et .ing domæne?

Frem til d. 5. december, er der en præregistreringsperiode, hvor du kan præregistrere dit domæne hos udvalgte domæneregistratorer, som f.eks. GoDaddy etc., dog hvis der er flere der laver en præregistrering af det samme domæne, vil det gå på auktion. Du kan dermed ikke være 100% sikker på at få domænet, men efter d. 5. december vil de domæner der ikke allerede er præregistreret være åbne for at man kan købe dem straks. Risikoen ved præregistreringen er at du ikke kan være sikker på at få domænet, men ligeledes hvis du venter til efter d. 5. december, kan domænet også være snuppet for næsen af dig, af en anden person der har præregistreret domænet, som kan være ret sandsynligt, hvis det er et populært domæne.

Der kan dog være stor prisforskel afhængig af domænets efterspørgsel, f.eks. kan flytn.ing præregistreres for 137,11 kr., imens mal.ing koster 5.967,44 kr. på årsbasis.

Er der seo værdi at hente med .ing domænet?

Det korte svar er NEJ. Men det middellange svar er lidt mere nuanceret. Ifølge John Mueller Googles Webmaster Trends Analyst, er der ikke nogen direkte korrelation mellem at der bliver søgt på "maling" og at mal.ing vil dukke op på side 1 i Google søgningen. Da han blev adspurgt om effekten i at have et søgeord i sit top-level domæne, svarede han:“In short, no. You don’t get a special bonus like that from having a keyword in your top-level domain.”. Men der kan godt være en indirekte effekt, når man søger på "maling" og mal.ing dukker op i søgeresultaterne, kan det give en højere CTR, fordi brugeren straks vil kunne forstå at denne hjemmeside indeholder det han/hun søger efter, som også kan minimere bouncerate. Samlet set vil brugeradfærden indikere overfor Google at brugerne finder hjemmesiden relevant ift. søgeordet. Det vil i sidste ende forbedre din rangering på det givne søgeord, men det er dog svært at forudsige effektens størrelse, sammenlignet med Googles 200 andre ranking faktorer.

Andre artikler