Kan testimonials øge din shops konvertering? - Afgørende Indsigter fra 100 Shopify shops - Del 2 af 7

Kan testimonials øge din shops konvertering? - Afgørende Indsigter fra 100 Shopify shops - Del 2 af 7

I løbet af sidste halvdel af 2023 har vi været i kontakt med ca. 100 Shopify shops, både via e-mail, telefon, fysiske møder og online møder. Det har været meget spændende at tale og dele viden med så mange engagerede webshopejere og e-commerce-specialister. Shopify-nørderi på øverste hylde. Fra alle disse samtaler har der vist sig nogle mønstre for optimal konvertering, der går igen på tværs af mindre, mellemstore og store shops. Vi har kondenseret vores læringer ned i syv områder, hvoraf du måske kan genkende nogle af dem på din webshop. Læs med her, hvor vi går igennem de syv områder, hvor du også får bud på spændende løsninger, så du kan starte 2024 med at styrke din Shopify shop og løfte den til det næste niveau.

Testimonials

Testimonials er afgørende for enhver Shopify shop af flere årsager. Udtalelser og anmeldelser fra tidligere kunder tilføjer troværdighed og tillid til din shop. Når potentielle kunder ser, at andre har haft positive oplevelser med dine produkter eller service, bliver de mere tilbøjelige til at stole på din butik og foretage et køb. Tryghed er altafgørende når en potentiel kunde første gang lander på din side.

Her er nogle tips til effektivt, at bruge testimonials på din Shopify-butik:

  • Integrer testimonials på vigtige steder som hjemmesiden, opslag på sociale medier, produkt- eller kategori-sider og checkout-sider. Dette sikrer, at de er synlige for besøgende på de afgørende punkter i købsprocessen. 
  • Kvalitativ vs Kvantitativ: Både en kvantitativ tilgang såsom 4,8/5 stjerne ud af 348 anmeldelser via forskellige opsamling platforme såvel som kvalitativ input af troværdige testimonials er med til at øge autenticiteten og skabe tryghed ved e-handelen i webshoppen  
  • Troværdige testimonials sikrer du ved, at de er underskrevet med rigtige navne (med tilladelse) og evt. med et billede af testimonial forfatteren, for at skabe ægthed. 
  • Hvis du har modtaget og håndteret negativt feedback konstruktivt, kan det være værdifuldt at inkludere. Dette viser ærlighed og gennemsigtighed. Når kunderne kan se hvordan du håndterer negativ feedback, skaber det transparens og forsikrer kunden i hvordan en potentiel reklamationssag bliver behandlet
  • Hvis du jævnligt modtager testimonials, vil det være smart løbende at opdatere dine testimonials og udskifte dem med de nyeste, for at vise I stadig leverer en udmærket service og gode produkter. Ved at tilføje datoer, kan kunderne se din shop har fået gode anmeldelser for nyligt

Hvordan kan jeg få testimonials?

Den mest udbredte metode er at anvende Trustpilot, som nemt kan integreres med din shop, så snart en kunde har købt et produkt, kan den få tilsendt en automatisk mail, der spørger om kunden vil lave en anmeldelse af shoppen, det kan dermed køres i et fuldt automatiseret spor. Derudover kan du sætte ekstra turbo på antal testimonials, ved at være opsøgende, f.eks. via din email marketing, hvor du kan opfordre kunderne til at lave en kort anmeldelse og evt. give dem en lille rabatkode, som tak for deres hjælp, det skal dog være uafhængigt af om det er en god eller dårlig anmeldelse.

Udover Trustpilot, er der også en række andre værktøjer, der kan skaffe dig testimonials, bl.a. kan nævnes Google anmeldelser, der bliver tilknyttet din Google My Business konto, der vises direkte i Google-søgeresultater og på Google Maps. Virksomheder, der er til stede på Facebook kan modtage anmeldelser direkte på deres Facebook-side. Dette er en effektiv måde at indsamle feedback fra brugerne på Facebook. Et alternativ, der minder om Trustpilot, er trustedshops.eu, hvor der både kan skrives anmeldelser, men hvor du som shop ejer også kan kvalificere dig til at få en "Trusted Shops" badge, som indikerer højt serviceniveau, transparens og sikkerhed.

Ulemper ved testimonials

Testimonials kan både være positive eller negative, men i visse tilfælde, kan der også være falske anmeldelser. Virksomheder kan nogle gange forsøge at manipulere deres omdømme ved at oprette falske konti og give positive anmeldelser, eller i nogle tilfælde kan konkurrenter skabe negative anmeldelser. Dette kan underminere tilliden hos forbrugere, der søger ægte feedback. Virksomheder har muligheden for at tilmelde sig betalte medlemskaber for at få adgang til ekstra funktioner og værktøjer, deriblandt hurtigere support, som hurtigere kan hjælpe virksomheder med at få fjerne falske anmeldelser. Dette kan dog skabe en perception af, at de virksomheder, der betaler mere, får en mere favorabel behandling, hvilket kan påvirke troværdigheden af ​​anmeldelserne. 

Med det in mente skal du stadig gøre brug af testimonials, fordi de har så stor betydning for din shops troværdighed, som i sidste ende forbedrer din konverteringsrate.

Andre artikler