Conversionrateoptimisation

Must-haves på din produktside - Afgørende Indsigter fra 100 Shopify shops - Del 1 af 7

In this article

I løbet af sidste halvdel af 2023 har vi været i kontakt med ca. 100 Shopify shops, både via e-mail, telefon, fysiske møder og online møder. Det har været fantastisk spændende at være i kontakt med engagerede webshopejere og e-commerce specialister. Samtidig kunne vi også trække nogle læringer fra de mange kontaktpunkter. Det har vist sig at der er nogle mønstre der går igen på tværs af mindre, mellemstore og store shops. Vi har kondenseret vores læring ned i 7 områder, hvoraf du måske kan genkende nogle af dem på din webshop. Så læs endelig med her, hvor vi vil fremlægge nogle løsninger, så du kan starte 2024 med at styrke din Shopify shop og løfte den til det næste niveau.

Optimering af produktsider på din Shopify-butik er afgørende for at forbedre brugeroplevelsen, øge synligheden i søgemaskiner og øge konverteringerne. Produktsiden er et samspil af en række elementer, der skal præsentere dit produkt på en lækker og indbydende måde, så det konverterer. Disse nøgleelementer er afgørende:

Produktbilleder

Der skal være produktbilleder i høj opløsning, som tillader zoom, så kunderne kan se de detaljer, de er interesserede i. Dertil skal der være forskellige vinkler og billeder fra brugssituationer.

USP'er

Fremhæv din shops USP’er – de unikke fordele du tilbyder dine kunder, f.eks gratis fragt, prismatch etc. Punkterne skal give kunden de ekstra fordele, som gør det nemt for dem at foretage et køb.

Varianter

Fremvis varianter, hvis dine produkter kan fås i andre farver, størrelser eller styles, vil det være smart at have en blok med de tilhørende varianter til produktet, det øger synligheden og visninger af dine produkter og øger overskueligheden for kunderne, så de kan finde det rette produkt ud fra deres behov. Desuden er relaterede produkter (eller komplementære produkter), fx tilbehør eller lignende produkter, gode supplementer til hovedproduktet. En anden tilføjelse er “Andre kunder har købt”, der fremviser populære køb hos de andre kunder, som muligvis kunne være interessante for den givne kunde.

Leveringsoplysninger

Leveringsoplysninger giver tryghed i købssituationen, derfor er det afgørende at de ligger lige ved hånden på produktsiden. Det er bl.a. leveringstid, så kunden kan se om de kan nå at få produktet hjem til en lejlighed, fx jul. Ligeledes fragtprisen, så det ikke kommer som en skjult overraskelse til sidst i indkøbskurven. Det er også meget relevant med information om muligheden for afhentning i butikker med hver butiks lagerstatus.

Guides/Specifikationer

Ved visse produkter er der behov for guides eller specifikationer. Som eksempel kan nævnes guides til tøjstørrelser. Det er den bedste oplevelse for kunden og din forretning, hvis kunden vælger den rigtige størrelse første gang og dermed ikke skal returnere produktet til din shop. Ved andre produkter kan specifikationer være meget vigtige, fx hvis man skal købe en oplader til sin bærbare computer, er det afgørende at vide hvilke computere, som opladeren er kompatible med. Hvis der er den mindste tvivl fra kunden, bliver produktet ikke købt.

Testimonials

Testimonials giver overordnet tryghed og troværdighed. Men på produktsider kan det være afgørende, når flere brugere eller ekspert vurderinger f.eks. fra en Tænk test, har givet gode anmeldelser af produktet, bekræfter det kunden i at det kan være det rette køb for dem, måske med detaljer om brugssituationen, som kunden kan spejle sig i og dermed se værdien af produktet for sig selv..

 

Når du har taget højde for disse produktside elementer og implementeret dem ud fra hvad der er relevant for den branche din shop befinder sig i og kundepræferencer, står du med en bomstærk produktside klar til at konvertere.

Andre artikler